Kunta – kumppanisi

Luottamuksesta se lähtee ja minun mottoni

Kuntapolitiikka kuulostaa sanana paperin pölyiseltä puuhalta ja pitkiltä kokouksilta. Monille turkulaisille kaupungin lukuisat lautakunnat ovat vieraita ja valtuuston kokoukset liukuvat ohi silmien maakuntalehden otsikoissa.

Kunnalliset ratkaisut näkyvät ja tuntuvat kuitenkin arjessa kehdosta elämämme viime metreille. Kuntavaaleissa on tärkeää valita oikea puolue, mutta yhtä tärkeää on valita valtuutetuksi mahdollisimman luotettava henkilö. Sellainen, jolle voit kertoa, jolta voit kysyä, joka vastaa sinulle ja johon uskot asioidesi eteenpäin viejänä.

Yleismaailmalliset ja valtakunnalliset hyvät ja huonot ajat vaikuttavat kuntien linjauksiin ja ratkaisuihin. Pandemia ja sen seuraukset luovat nyt epävarmuutta. Tämän lisäksi Turussa on ollut jo tovin mittava velkaongelma, johon on suhtauduttu välinpitämättömästi. Kotikaupungissamme on ideoitu ja toteutettu vaikkeivät rahkeet ole riittäneet. Entä nyt, riittääkö hyvinvointia enää heikoimmille? Onko työelämään astuvalla nuorella tai keskivertoperheellä mielekäs tulevaisuus Turussa? Kannattaako täällä perustaa yritys? Miten menee lähiöissä? Huominen tuntuu hataralta.

Mottoni on, että olen kaikkea kerskailua, tuhlailua ja piittaamattomuutta vastaan, sillä ne synnyttävät vain tehottomia toimintoja ja turvattomuutta. Sen sijaan olen kohtuullisuuden ja arkisten tosiasioiden puolella; laadukkaat palvelut järjestyvät tavalliselle turkulaiselle järjen käytöllä ja priorisoimalla. Turku ei saa olla epärealististen hankkeiden näytösareena, sillä kaupunkimme on 194 016 ihmisen koti. Päättäjillä on vastuunsa.