Tervehdys äänestäjä! 

Hiukan minusta

Tässä perussuomalainen eduskuntavaaliehdokas, jolla on poliittisia luottamustehtäviä niin Turun kaupungissa, Varsinais-Suomen hyvinvointialueella kuin Varsinais-Suomen liiton maakuntavaltuustossakin. Valtuutettuna toimiminen kaikilla kolmella tasolla tarjoaa laajan perspektiivin päätöksentekoon ja antaa valmiuksia toimia valtakunnan politiikassakin oman maakunnan ja myös koko Suomen etujen ajajana.

 

Yhteiskunnallinen vaikuttamiseni on alkanut jo kymmenen vuotta sitten Suomalaisuuden Liitossa ja Liiton kautta löysin myös poliittisen kotini, Perussuomalaiset vuonna 2014. Harkitsemattoman maahanmuuttopolitiikan alkusysäys heti seuraavana vuonna teki minusta aktiivisen sosiaalisen median kirjoittajan. En siis ole tullut mukaan viime vuosina, kun Perussuomalaiset on jo vakiinnuttanut kannatuksensa isojen puolueiden joukossa ja kun maahanmuuttopolitiikastakin keskustellaan avoimemmin. Olen ollut kuvioissa silloin, kun saimme osaksemme ikäviä kommentteja ja kun mielipiteisiimme suhtauduttiin väheksyen. Nyt on toisin. Usko omaan asiaamme, ihmisläheinen arjen järkipolitiikkamme, tosiasioiden tunnustaminen ja rakkaus Suomea ja suomalaisia kohtaan on vakuuttanut äänestäjät. Olen kiitollinen ja ylpeä saadessani toimia perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin kansanedustajaehdokkaana eduskuntavaaleissa 2023. 


Taustani on yrittäjäperheessä ja sukuni on satakuntalais-varsinaissuomalainen. Olen koulutukseltani yo-merkonomi ja työskennellyt nuorempana vientisihteerinä ulkomaan- ja idänkaupan parissa ja kokenut konkreettisesti niin rautaesiripun halkoman Euroopan kuin Itä-Euroopan rakennemuutoksen sen jälkeen. Tästä perspektiivistä on hyötyä nyt, kun mantereellamme käydään sotaa ja kylmän ilmapiirin rintamalinjat ovat jälleen totta. 55-vuotiaalla on vahvaa näkemystä jo poliittisesta lähimenneisyydestäkin.


Siirtymiseni työskentelemään eri vammaisryhmien pariin on tapahtunut luonnollisesti elämänkaareni myötä. Kolmen erityistä tukea tarvitsevan lapsen äitinä sain haasteen kamppailla kehitysvammaisuuden, neuropsykiatrisen oirekirjon, dysfasian, epilepsian ja vaikean infektioastman kanssa. Tiedän, millaista on erityislapsiperheen arki ja mitä on olla omaishoitaja. Nyt kun lapseni ovat aikuisia, haluan hyödyntää kaikkea kokemaani ja auttaa toisia apua tarvitsevia. Henkilökohtaisen avun määrä yhteiskunnassamme kasvaa vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja vanhusten eläessä pidempään ja laadukkaammin. Avustajana olen vuorovaikutuksessa asiakkaan, hänen omaistensa, kunnan ja eri sote-alan palveluntuottajien kanssa. Mahdollistan sujuvan arjen ja esim. asioinnin viranomaisten kanssa sekä mielekkään vapaa-ajan. Olen myös aitiopaikalla aistimassa, miten hyvinvointiyhteiskunnassamme sujuu heikommin pärjäävillä suomalaisilla; heillä joista meidän tulee aina huolehtia.


Aviomieheni Jorma on sielunkumppanini ja tärkein tukijani myös poliittisessa toiminnassani. Lemmikkinä meillä on rescue-kissa Viola.


Vapaa-aikanani vaikutan kehitysvammaisten edunvalvontayhdistyksissä. Olen jäsenenä myös Turun suurimman seurakunnan seurakuntaneuvostossa. Harrastan kirjallisuutta ja sisustamista. Kirjoitan lähes päivittäin ajankohtaisista asioista sosiaaliseen mediaan ja mielipidekirjoituksiani on vuosien aikana julkaistu säännöllisesti mm. Turun Sanomissa.


Olen luotettava, sosiaalinen ja avoin; viihdyn ihmisten keskellä ja olen helposti lähestyttävä. Vaadin itseltäni ja teen asiat täysillä. 
 

Jos etsit ehdokasta, jossa yhdistyvät edellä mainittujen seikkojen lisäksi vahva arjen ymmärrys, selkeä ja rohkea ilmaisuvoima sekä monipuolinen elämänkokemus, olen valintasi.