Varsinais-Suomi sydämessä

Tois pual ja paljon muuallakin

Jo vuonna 2019 ollessani ensimmäistä kertaa eduskuntavaaliehdokkaana päätin kiertää mahdollisimman paljon maakuntaa ja tavata varsinaissuomalaisia. Sen tein; toteutin 24 telttatapahtumaa ja opin valtavasti vehreästä maakunnasta, jolla on rikas kulttuuriperintö, vahva teollisuus, koko Suomea kannatteleva maatalous, joka juuri nyt on erityisen tärkeä seikka omavaraisuuden kannalta sekä tiedettä, taidetta, teknologiaa ja paljon tulevaisuuden mahdollisuuksia. Varsinaissuomalaiset ovat toimeliaita ihmisiä; aikaansaannokset puhuvat.  
 

VARHA:n valtuustossa olen päättämässä varsinaissuomalaisten sosiaali- ja terveyspalveluista ja maakuntavaltuustossa taas mm. heidän työllisyyteensä ja infrastruktuuriinsa liittyvistä seikoista. Turun kaupunginvaltuustossa olen vaikuttamassa suurimman keskuskaupungin asioihin. Näköalat näistä paikoista Varsinais-Suomeen ovat hyvät. 


Näen maakuntamme tulevaisuudessa huomattavasti rohkeampana ja itseensä luottavaisempana toimijana kuin nyt. Täällä on ollut jo rautakaudella merkittäviä asutuskeskuksia ja olemme aina olleet myös länsieurooppalaisten virtausten vastaanottaja ja edelläkävijä maassamme. Logistinen sijaintimme on vertaansa vailla. Meillä on hieno saaristo mutta myös Suomen pisin kesä ja monipuolinen luonto. Meillä on runsaasti asuinkuntia, joista valita erilaisten perheiden tarpeisiin. Helsingin edessä ei pidä häpeillä tai Tampereen taakse taantua. Meidän pitää markkinoida itsemme elinkeinoelämän toimijoille ja tänne muuttamista harkitseville paremmin ja toteuttaa hankkeita, jotka palvelevat tätä päämäärää.


Olen asunut Turussa yhtäjaksoisesti liki 30 vuotta, mutta ajattelen maakunnallisesti. Ei nimittäin ole Turkua ilman elinkeinoelämältään vireää maakuntaa ja maakuntaa ilman elinvoimaista keskuskaupunkia.


Pidän kauniin Varsinais-Suomen puolia. Tämä seutu on mielenmaisemani.


Kuva Salon Halikosta Rannikon puutarhan Kurpitsaviikoilta.